Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Epres finomságok
  2019-05-07 22:24:05, kedd
 
   
 

Itt a földieper szezon! Piros, illatos, zamatos jellegzetes íze minden embert elbűvöl. Van olyan aki nem szereti? Sajnos olyan van, hogy valaki erősen allergiás az eperre, de, hogy nem szeretné valki, olyat még nem hallottam! A földieper finom és egészséges, ráadásul még fogyaszt is! Kiváló vértisztító, baktériumölő, és bőrünkre is jótékony hatással van!

Az eper jótékony hatása
Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.

Eperkehely
Hozzávalók: 30 dkg eper, 2 evőkanál cukor, 0,5 dl konyak, vaníliafagylalt, tejszínhab.

A megmosott, félbevágott epret megszórjuk a cukorral, és 5 percig állni hagyjuk. Majd a felét négy talpas pohárba osztjuk, meglocsoljuk konyakkal, vaníliafagylaltot teszünk rá, erre kerül a maradék eper, a tetejére pedig tejszínhab.

Epres rizs francia módra
Hozzávalók: 2 csésze rizs, 5 csésze tej, só, 50 dkg eper, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál málnaszörp, 2 dl tejszín, 10 dkg vaníliás cukor.

Tejberizst főzünk. Az eperből tegyünk félre néhány szemet, a többit osszuk ketté, az egyik részt törjük össze villával vagy mixerben, és keverjük el a mézzel és málnaszörppel. A másik részt vágjuk apróra. A tejszínt verjük habbá a cukorral. A hab kétharmadát, valamint a darabos és pépes epret vegyítsük össze a rizzsel, és rakjuk üvegtálra vagy talpas poharakba. A tetejét a maradék tejszínnel és a félretett eperszemekkel díszítjük.

Eperfelfújt
Hozzávalók: 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 sütőpor, citromhéj, só, 2 dkg vaj.

Az epret meghintjük 5 dkg cukorral, és állni hagyjuk. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a reszelt citromhéjat, a sót, a tejfölt, végül a tojások habbá vert fehérjét. Leve nélkül keverjük bele az epret. Vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, és kis lángon 35-40 percig sütjük.

Eperpuding
Hozzávalók: 1 vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 40 dkg eper, tejszínhab.

A pudingport a zacskón található előírás szerint elkészítjük. A puding egyharmadát hideg vízzel öblített üvegtálba melegen beleöntjük. Megrakjuk megmosott, félbevágott eperrel, majd ismét puding, eper és puding következik. A tetejére eper kerül. Ha kihűlt, tegyük két óra hosszára hűtőszekrénybe. Tálaláskor díszíthetjük tejszínhabbal.

Epres szelet
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 kanál rum, só, 1 tojás, 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 dl tejszín.

A lisztből, vajból, tojásból a rummal és a sóval leveles vajastésztát készítünk. Két lapban sütjük meg. Az egyik lapot még melegen négyzetekre vágjuk. Míg a tészta hűl, szórjuk meg a félbevágott epret 10 dkg cukorral, és verjük habbá 5 dkg cukorral a tejszínt. Az eperrel (lé nélkül) rakjuk meg a tésztalapot, kenjük rá a tejszínt, fedjük be a lapokkal, és egy fél órai pihentetés után vágjuk fel.

Epres tál
Hozzávalók: 8 babapiskóta, 50 dkg eper, 15 dkg cukor, 1 tojásfehérje, 0,5 dl rum.

A tálra rakott, összetördelt babapiskótákat meglocsoljuk rummal, majd megrakjuk kb. 30 dkg-nyi félbevágott eperrel, és meghintjük 5 dkg cukorral. A maradék epret a 10 dkg cukorral és a tojásfehérjével kemény habbá verjük, az eperre halmozzuk, s 1-2 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük.

Epertorta háromféleképpen
1. Fagylaltos
Hozzávalók: 1 piskótatorta, 1 csomag vaníliás és 1 csomag eper jégkrém vagy fagylalt, 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 dl tejszín.

Akkor készítsük, ha van mélyhűtős hűtőszekrényünk. A tortát kettévágjuk. A vaníliás jégkrémet hagyjuk egy kissé felolvadni. Megkenjük vele az alsó lapot, és 20 percre a mélyhűtőbe tesszük. Közben az eperszemeket kettévágjuk, és meghintjük 10 dkg cukorral. Az epres jégkrémet, ha egy kissé felolvadt, a vaníliás tetejére kenjük, ráhalmozzuk a leszűrt eperszemeket, és rátesszük a másik tortalapot. Ismét mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt bevonjuk az 5 dkg cukorral keményre vert tejszínnel, és eperrel díszítjük.

2. Tejszínes
Hozzávalók: 1 piskótatorta (készen vásárolt), 50 dkg eper, 15 dkg cukor, 4 dl tejszín.

Néhány szép eperszemet tegyünk félre, a többit vágjuk apróra, és keverjük el a cukor felével. A felvert tejszín egyharmadához keverjük hozzá a cukros epret, s verjük tovább együtt. Lassanként adjuk hozzá a többi tejszínt és cukrot. A piskótát vágjuk félbe, belül is, kívül is kenjük meg a tejszínes eperrel, s díszítsük a félretett eperszemekkel.

3. Túrós
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 tojás, 10 dkg cukor; a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 1 tojássárgája, reszelt citromhéj, 30 dkg eper, 2 dl tejszín.

A lisztből, vajból, cukorból 1 tojással linzertésztát készítünk. Kerek tortaformában 20 percig sütjük. Közben az áttört túrót a cukorral, a tojássárgájával és a reszelt citromhéjjal összekeverjük, majd könnyedén hozzáadjuk a felvert tejszín kétharmadát. A linzerlapra kenjük. Hogy a formája szép legyen, vegyük körül fóliacsíkkal, és tegyük egy fél óra hosszára a hűtőszekrénybe. A hűtőszekrényből kivéve megrakjuk eperrel, s a maradék tejszínnel díszítjük.
Paskó atyától




 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Címkék: vaníliafagylalt, háromféleképpen, tojássárgájával, hűtőszekrényből, tojásfehérjével, hűtőszekrényünk, hűtőszekrénybe, babapiskótákat, eperszemekkel, málnaszörppel, tortaformában, linzertésztát, egyharmadához, összekeverjük, gyümölcsökhöz, tejszínhabbal, flavonoidokat, tojásfehérje, összetördelt, piskótatorta, vajastésztát, tojássárgája, eperszemeket, meglocsoljuk, vitaminokban, fóliacsíkkal, díszíthetjük, mennyiségben, baktériumölő, citromhéjjal, négyzetekre, kétharmadát, félbevágott, kettévágjuk, ráhalmozzuk, babapiskóta, földieper szezon, földieper finom, eper jótékony, bogyós gyümölcsökhöz, felét négy, maradék eper, tetejére pedig, eperből tegyünk, többit osszuk, egyik részt, másik részt, tejszínt verjük, maradék tejszínnel, félretett eperszemekkel, epret meghintjük, tojások sárgáját,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Volt egy...  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Paul David Tripp Április 26  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amit átélünk,  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Aki szeret, annak senki sem id...  A fenyő nem szép fa, (...)  802 esztendeje, 1222. április ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Viharban csak az a fa marad ál...  Becsüld meg azt amid van,...  Minden szülő a lényével nevel.  Gábor Dénes gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  A Mester kezének érintése  Szent György napi hiedelmek, s...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Viharban csak az a fa marad ál...  Jó éjszakát  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Az idő elsodorja létezésünk  Jó éjt  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Szent György napi hiedelmek, s...  Jó éjt  Beney Zsuzsa - Álom  Próbálkozni kell ahhoz,  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Sokkal bölcsebb a természet,  A boldogság ült a világvégén  A fák lelke  A Gömb  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Különös!  Föld napja április 22  Gábor Dénes gondolata  Rögtön puha Mézes Krémes  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Különös!  Sokkal bölcsebb a természet,  Alvó cica  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Szent György nap  A föld szépségéért 
Bejegyzés Címkék
földieper szezon, földieper finom, eper jótékony, bogyós gyümölcsökhöz, felét négy, maradék eper, tetejére pedig, eperből tegyünk, többit osszuk, egyik részt, másik részt, tejszínt verjük, maradék tejszínnel, félretett eperszemekkel, epret meghintjük, tojások sárgáját, liszttel elkevert, reszelt citromhéjat, tojások habbá, zacskón található, puding egyharmadát, tetejére eper, sóval leveles, egyik lapot, félbevágott epret, tálra rakott, maradék epret, tojásfehérjével kemény, eperre halmozzuk, tortát kettévágjuk, vaníliás jégkrémet, kissé felolvadni, alsó lapot, mélyhűtőbe tesszük, eperszemeket kettévágjuk, epres jégkrémet, kissé felolvadt, vaníliás tetejére, leszűrt eperszemeket, másik tortalapot, többit vágjuk, cukor felével, felvert tejszín, cukros epret, többi tejszínt, piskótát vágjuk, tejszínes eperrel, áttört túrót, reszelt citromhéjjal, linzerlapra kenjük, formája szép, hűtőszekrényből kivéve, vaníliafagylalt, háromféleképpen, tojássárgájával, hűtőszekrényből, tojásfehérjével, hűtőszekrényünk, hűtőszekrénybe, babapiskótákat, eperszemekkel, málnaszörppel, tortaformában, linzertésztát, egyharmadához, összekeverjük, gyümölcsökhöz, tejszínhabbal, flavonoidokat, tojásfehérje, összetördelt, piskótatorta, vajastésztát, tojássárgája, eperszemeket, meglocsoljuk, vitaminokban, fóliacsíkkal, díszíthetjük, mennyiségben, baktériumölő, citromhéjjal, négyzetekre, kétharmadát, félbevágott, kettévágjuk, ráhalmozzuk, babapiskóta, antioxidáns, tésztalapot, jellegzetes, linzerlapra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2621
  • e Hét: 11266
  • e Hónap: 17638
  • e Év: 68429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.